За даними Joint Plant Committee (JPC), підрозділу Міністерства металургійної промисловості Індії, у другому кварталі 2018 року обсяг виплавки сталі в країні склав 26,1 млн. Т, що на 6,2% перевищує показник аналогічного періоду річної давності.

Основний внесок в досягнуте зростання внесла «велика шістка» найбільших виробників. Державні компанії SAIL і Rashtriya Ispat Nigam Ltd (RINL), а також приватні Tata Steel, Essar Steel, JSW Steel і Jindal Steel and Power Ltd (JSPL) отримали за три місяці 15,6 млн. Т сталі, що на 12% більше, ніж в квітні-червні минулого року.

Тим часом споживання сталевої продукції в Індії продовжує збільшуватися ще більш високими темпами, ніж виробництво. Завдяки підйому в промисловості і будівельному секторі видимий попит у другому кварталі додав 8,4% в порівнянні з тим самим періодом 2017 р

Поліпшення кон'юнктури внутрішнього ринку призвело до скорочення індійського експорту сталі. За перші три місяці поточного 2018/2019 фінансового року (квітень / березень) його обсяг склав близько 1,4 млн. Т, що на 33,7% менше, ніж роком раніше, тоді як імпорт збільшився на 10,9% до 1, 9 млн.

Джерело: ІВС «Металлоснабжение и сбыт»